Jan Harbeck Quartet

13/11-2019
SØNDAG D. 1. NOVEMBER KL. 14.00

BEMÆRK! NY DATO

Jazz - søndagsmatinéJan Harbeck

Dørene åbnes kl. 13.00

SIDDEPLADSER

Forsalg: 
Gulv 125 kr. - Balkon 150 kr.

Køb billet

Der gives 25 kr. i rabat til medlemmer af Medspil

Bliv medlem af Medspil her >>

Dørsalg:
Gulv 150 kr. - Balkon 175 kr.

Tjek Jan Harbeck her >>

GENERATOR PRÆSENTERER STOLT

Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist Jan Harbeck har tidligere udgivet fire album i eget navn for Stunt Records. Han har vundet en ”Danish Music Award”, ligesom han har modtaget både Bent Jædig prisen og den prestigefyldte Ben Webster pris. Jan Harbeck, og hans gennem en årrække faste gruppe, har længe været en fast ingrediens på de fleste af landets jazzscener, ligesom bandet har spillet med stor succes rundt omkring i Europa. Bandets udgivelser har gennem det sidste årti været blandt de absolut bedst sælgende danske instrumentale jazzplader. Jan Harbeck spiller udover egen kvartet med orkestre som Tivolis Big Band, Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, The Orchestra og i trommeslageren Snorre Kirks band.

Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i den store swing-tradition. Han fremstår aldeles original, ekstremt stilsikker og som en musiker, der graver dybt i sin jazz og som kender betydningen af nærvær. Kun få er i stand til at blæse så megen sjæl i en jazz-ballade som ham.

Jan Harbeck dyrker klangen. Når han står foran sit eget eller andres bands, med øjnene lukket og venstre spidse sko helt fremme, lytter han til lyden af sin tenorsaxofon og gruppens helhed. ”Da jeg var ung koncentrerede jeg mig om, hvad jeg skulle spille; nu kommer musikken af sig selv; lyden og tonen er essensen for mig. Den må være fuldtonet, og følelsen skal være der. Ben Webster var min første inspiration, og så kom Paul Gonsalves. Det er den tradition, jeg elsker. Det handler om at spille fra hjertet. Det er en lyd, ’a sound’, et sprog ” siger Jan Harbeck.

Sammen modtog Henrik Gunde og Jan Harbeck den prestigefyldte Ben Webster Prize 2018.

Glæd jer til at opleve denne Quartet på Generator.

Rabat Hotel Fjordgården