ALMOST IRISH

12/08-2017
FREDAG. D. 6. OKT. KL. 21.00 

IRSK FOLKEMUSIK

Dørene åbnes kl 20.00

- SIDDEPLADSER

FORSALG: 120 KR
DØRSALG: 150 KR
MEDLEM: 100 KR
Klik her for at blive medlem>> 

 

Almost Irish på facebook>>

Arrangør: Foreningen Medspil

Arrangør: Foreningen Medspil

De fire brødre i Almost Irish + sækkepibespiller Chris McMullan er noget af det tættetest man kommer på rigtig irsk folkemusik i Danmark. Gruppen spiller de gamle sange og melodier og fortolker dem ind i deres eget spilleglade univers, med brændende ægthed og en dyb respekt for den stolte irske traditition

Almost Irish er et ungt folkband fra Danmark med erfaring, spilleglæde og en helt særlig musikalsk opvækst. Den har bandets 4 medlemmer nemlig gennemlevet i fællesskab, da de -  som følge af at have samme mor og far - er brødre.
Soundtracket til drengenes barndom lød ud fra deres fars pladespiller, hvor utallige irske, skotske og danske bands og folkesangere sang sange, som var svære at glemme igen.
Da brødrene nåede skolealderen, kom de – en efter en – i den lokale musikskole og fik prøvet kræfter med forskellige instrumenter. I 2002 mødte de den Derry-fødte folkemusiker, Denis McLaughlin, som for alvor introducerede brødrene til en verden af irsk folkemusik, lærte dem at spille de velkendte sange fra barndommen og såede således kernen til det, der i dag er Almost Irish.
Siden da har drengene spillet landet tyndt med små afstikkere til Norge, Tyskland, Nordirland og Skotland. De har udgivet 5 cd’er, eller 6, hvis man tæller den første – og i øvrigt udsolgte - cd i et oplag på 15 eksemplarer med.
De har spillet sig frem på landets scener og har efterhånden skabt sig et anerkendt og velkendt navn i folkemusikkens univers. Almost Irish har en dyb forståelse for den traditionelle irske og skotske folkemusik og har den fordel at kende hinanden både som musikere og som brødre. Til sammen har de en unik energi og spilleglæde på scenen, og deres brede repertoire af traditionelle sange og melodier udtrykker fortolkning, kreativitet, fornyelse og respekt for traditionen.
Almost Irish er dygtige musikere - og ikke mindst fortællere - og er derfor blevet en respekteret repræsentant for folkemusikken.

I løbet af de sidste par år har brødrene turneret flittigt med deres gode ven Chris McMullan fra Nordirland, som er en anerkendt uilleann piper og fløtespiller og har rejst i det meste af den opdagede verden med sine instrumenter. Chris er blevet en del af søskendeflokken, og som en 5. bror bringer han med sin imponerende musikalitet et smittende energi med på scenen. Almost Irish og Chris McMullan er en stærk og gennemført musikoplevelse.