Mindekoncert - Andersen & Larsen - UDSOLGT

08/11-2018
SØNDAG D. 27. JAN. KL. 15.00

MINDEKONCERTAndersen Larsen

Dørene åbner kl. 14.00

- SIDDEPLADSER

 

Der er ikke nummererede pladser,
derfor er det en god idé at møde
i god tid før koncertstart.

UDSOLGT

 

Arrangør: DSI Generator

Danmark har i eftersommeren 2018 sagt farvel til to af nationens allerstørste ’ord- og nodesmede’: Digteren, sangskriveren og forfatteren Benny Andersen og sangeren, komponisten, bandlederen og trubaduren Kim Larsen.

Deres bidrag til det man – måske lidt højttravende, men bestemt ikke overdrevet – kunne kalde ’den danske folkesjæl’, er indiskutabel. For vi taler om veritable koryfæer inden for det sidste halve århundredes ’danskhed’. Hver på sit felt – men alligevel i samme boldgade! Og guderne skal vide, at deres kunst ’spiller’!

Men spiller d’herrer også sammen? Det er bl.a. dét, der skal gøres et forsøg på at føre bevis for den sidste søndag i januar!

Begge er de, i forbindelse med deres bortgang, overalt i landet blevet mindet for deres umiskendelige kunstneriske og folkelige gennemslagskraft – ja, selv byrådet i Ringkjøbing-Skjern Kommune havde besluttet ved sit sidste møde, at indlede seancen med en Kim Larsen-sang – a cappella!

En gruppe unge musikelskere med vestjyske rødder – samt et par ditto-herrer i den lidt ældre kategori – har i mange tidligere sammenhænge foranstaltet minderige Ringkøbing-musikstunder i bl.a. Rådhushallen, på Ringkjøbing Gymnasium og på Generator (jule- og forårskoncerter m.m.m.).

Nu er gruppen bestående af bortfløjet Ringkøbing-yngel igen på banen. Alle tidligere medvirkende har sagt ’ja’ til at komme hjem vestpå – og sammen inviteres der hermed til et musik/poesi-arrangement på Spillestedet GENERATOR, søndag den 27. januar 2019 kl. 15.00.

Tanken er at dykke ned Benny Andersen og Kim Larsens sangskat, som alle danskere kender – og som mange, håber vi, vil elske at synge med på (der vil til koncerten blive uddelt et trykt sanghæfte).

Lars (Egelund) fortæller: ”Ideen opstod, da jeg - ovre i hovedstaden, i sørgetoget for Kim Larsen, der gik fra Sofiegården på Chr. Havn til Gl. Torv i Indre By - sammen med 35.000 danskere, syngende af karsken bælg - passerede hen over Langebro. Lige dér sagde jeg til min medfølgende hustru: Vi bli’r da nødt til at gøre ét eller andet hjemme i Ringkøbing?!? ”.